stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är fjorton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

lågfrekvent ljud och arbetsminne

Publicerad 2015-09-28 17:10:00 i stroke,

Lågfrekvent ljud i lokaler som jobbet, skolan, hemma hör vi inte men det påverkar inlärning. Det kan vara ventilation, trafik, fläktar i elektronik och sånt som vi numera har omkring oss.  Forskaren som föreläste visade att personer med lågt arbetsminne förstår och minns mindre med bakgrundsljud. Personer med väl fungerande arbetsminne klarar sig bättre. Bäst för inlärning är tystnad. Lokaler för inlärning ska ha god akustik för att ge möjligheter till optimal inlärning.
 
Hur är då miljön i skolan?
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela