stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är fjorton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

En sak...

Publicerad 2015-10-11 09:09:38 i stroke,

...i det förbaskat tråkiga taget:
Det är läxan från rehab för kommande fyra veckor. 
Alltså: inte varva sjukskrivning med rehab och stressa på båda ställena. Nu ska jag (man) vara sjukskriven på heltid.
Samtidigt gå halvtid på rehab.
Tänka, bearbeta uppgifter angående struktur och prioriteringar. Ordna fram ordning som ska underlätta hemma. Hemjobbet ska ha fast arbetsplats och kunna stängas in så man inte ser det hela tiden utan bara när man ska jobbamed det. Slut med att göra flera saker samtidigt.
Hur man ska komma ihåg att göra jobbet när man inte ser grejorna? Återstår att se. 
 
Frisk luft och motion. Som vanligt, lösningen på allt. 
 
Men jag gillar mitt jobb. Måste bara prioritera just nu några veckor. Det där med ordningen och redan i jobbet ska prioriteras senare.
(Fast den har vi jobbat med sista tiden och kommit långt. Själva strukturen i vissa flöden i processer gällande elevhälsa har tydliggjorts. Bra för alla. Bra för mIg.) 
 
Hej Läsekrets! 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela