stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är fjorton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

Kontrasternas möte

Publicerad 2015-08-21 08:31:00 i stroke,

Ett citat från en av de få bästa lärarna under min skolgång: 
"Vid kontrasternas möte föds det liv."
Det var Gunnar Ekelöf han citerade. Sedan kom en lång utläggning om hur bra det är med olikheter, att göra det oväntade, att hantera komplicerade situationer med sig själv som verktyg.
 
Numera jobbar vi på beprövad vetenskap i skolan.
Denna beprövade vetenskap har olika kvaliteter och ofta finns stora motsättningar mellan olika metoder. 
"Beprövad vetenskap" har blivit en etikett att klistra på produkter som säljs dyrt till pressade pedagoglag.
Alla vill vinna.
Att hinna ta in olikheter, möta tuffa situationer, hitta ett förhållningssätt och hantera läget med sina egna erfarenheter och övertygelser samtidigt som man agerar enligt beprövad vetenskap blir lite övermäktigt. Man gör helt enkelt som man brukar.
Fel eller rätt. 
Lyckat resultat eller misslyckat.
I gynnsamma fall flyter det på.
 
Det flyter väldigt fort, det forsar fram. 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela