stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är arton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

Boktjuven... Om läsning efter stroke.

Publicerad 2009-02-20 18:49:31 i stroke,

 ...heter boken jag håller på att försöka läsa.
Den är skriven av Markus Zuzak och det är döden som berättar och historien handlar, tror jag, om flickan Liesel och det händer i Tyskland under tiden då Hitler var igång.
Mycket konstigt skriven med underliga formuleringar som: "Höga korpulenta moln",  "citronskalshårig pojke".
Det känns som om översättaren har använt översättningsrobot på internet.

Läshastigheten kunde vara högre och så skulle jag få ihop historien bättre. Nu får jag gå tillbaka och förklara för mig själv emellanåt.

Läshastighet och ordförståelse  är avgörande för läsrytmen men vassast är ändå att ha ett bra arbetsminne och kunna fokusera bra. Då blir läsning en njutning. Man behöver kunna minnas vad man just läst samtidigt som man måste läsa så snabbt att man inte hinner glömma. Och man måste vara fokuserad på innehållet så läsningen inte bara är teknisk.

Var det någon som var intresserad?
Jo jag ju.

Kommentarer

Postat av: Pernilla

Publicerad 2009-02-21 21:50:13

Känner igen mig! Har alltid älskat att läsa böcker, men tyvärr så är det jobbigt nu efter stroken. Minnet sviktar ju som sagt!

Postat av: annannan

Publicerad 2009-02-23 11:28:15

Är det lättare att lyssna? För att man inte behöver koncentrera sig på bokstäverna och raderna, menar jag. Eller svårare, för att man då inte kan gå tillbaka och se efter?

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela