DSC02247.JPG
Pizza hut vid Hötorget. Restaurangen vimlade. Vi fick kebabpizza när vi hade beställt pastramipizza. - Jaha sa servitrisen utan att bry sig.

Stan var full av turister. Trångt och speciellt  Hötorgshallet var ett inferno, kul efterson han Strindberg bodde bara några kvarter bort uppåt Drottninggatan på sin tid. Då var nog Hötorget ett hötorg och inte en blomsteraffär som det är nu.

Jag funderar på att göra en tävling här där vinnaren vinner Stockholm om hon/han i stället placerar en lagom stor vänlig och lite långsam stad här. Återkommer väl om det.

Bion, filmstaden, var häpnadsväckande ostädad. Vi vadade genom drivor av popcorn i salongen och ljudet under reklamen var tokhögt. Det var små barn där och M gick ut och bad någon dämpa ljudet. Sen fick en annan förälder springa ut och be dem sätta på ljudet igen oc då blev det lagom. Filmen var finm heter Bee Movie och passar fint för nioåringar, 32-åringar och för mig. Treåringen bredvid mig  såg inte road ut men pappan hennes verkade nöjd. Bäst var att Sting är med i filmen och spelar människa. Om det är han själv som gör sin röst i orginalversionen måste jag ju se om den med engelskt tal sen. Färgerna var fina och musiken. Storyn vet jag inte rikigt för jag sov en del i början efter det för höga ljudets terror.

Men inte är det som förr att gå på bio.
De hann ju städa salongen och vädra och de som jobbade där var intresserade och slarvade inte. e hade koll på ljudet, det minns jag.

Hej från Klagolunden.







Visa fler inlägg