stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är arton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

En Strokare av min sort - med ljud

Publicerad 2008-07-13 09:23:26 i Arbetsminesträning,

MMS

En Strokare av min sort - med ljud-känslighet och lätt uttröttbar - på fest har det tungt om det finns bakgrundsnusik och fler människor som pratar än två. Och det finns ju på fester. Ljuden går inte att separera och det blir omöjligt att höra vad folk pratar om och hinna med. Men glada skratt är ju glada. En kväll av sådan glädje kan ge en natt av skräp-sömn och flera jobbiga dagar efter. Man måste välja vad man vill klara av. Det är tungt att bli påmind om lur man fungerar. Färdigt.

Gammelstad kyrkby. Men inne i kyrk

Publicerad 2008-07-12 08:36:47 i semestern,

MMS

Gammelstad kyrkby. Men inne i kyrkan var ett bröllop i vägen när vi ville ha guidad tur. Måste folk hålla på och gifta sig i kyrkor? Världsarvet är ju ändå ett världsarv. Vi gick till Hägnan som är ett bondekulturens minnesmärke med gamla timringar och där jobbade en uppstoppad iller som prydnad på spiselkransen. Party-illern Göran har gått i pension och blivit aktivist i hembygdsföreningen?

Nu slår snart syrenen ut vid älven

Publicerad 2008-07-07 10:15:24 i Arbetsminesträning,

MMS

Nu slår snart syrenen ut vid älven nära polcirkeln. Vi har satt röda band kring kraftiga tall- stammar och dömt dem till slakt. Bara för att få mera sol ner till syrenen på marken. Antagligen klättrar jag idag runt och benådar hälften igen. Beslutsprocess är en hjärnkrävande sysselsättning för mig. Klättrar hellre. I radio pågår debatt om sjukskrivningsreglerna. Anna Olsson satte igång minister och vanligt folk. En man gjorde koppling till milton friedmans ekonomiska teorier som förespråkar att utanförskapet stärks i båda ändar: fler fattiga utslagna behövs för att omfördelning av medel ska förse de som har mest. Folk ska leva i fruktan för då kan förändring ske, sa han. Jag undrar vad friedman hade sagt. Men många sjuka stressas till sämre hälsa och sämre möjligheter, det vet jag.

Kan det vara Så att de långa timme

Publicerad 2008-07-03 19:01:25 i semestern,

MMS

Kan det vara Så att de långa timmerlassen numera åker järnväg? Nu bli man förbi-susad av breda män på motorcyklar som när de klär av sig hjälmarna visar sig vara gråa 60-årsmän och ibland damer. När man trodde sig bli omkörd av Peter Fonda och Jack Nicholson ur filmen Easy Rider från 1900-talet. Snopet.

Snart är jag möglig och algig och

Publicerad 2008-07-03 14:28:43 i semestern,

MMS

Snart är jag möglig och algig och fastvuxen i stugan som Bootstrap (stellan skarsgård i Pirater of the Caribean-filmerna) för det regnar för mycket. Knäckebrödet måste man rosta för att det ska likna hårt bröd.

Publicerad 2008-07-01 10:05:18 i Arbetsminesträning,

MMS

Ett spår av en björn? Fast lite för litet, de ska vara 28 cm och björn har 5 tår. Kan det vara en ny sorts 3-tåig minibjörn? Eller en fjäll-struts? Försäkringskassan har fattat beslut om min sjuk-ersättning 18 juni, om de gjorde som de efter påtryckningar lovade. Inget brev har kommit och det har gått 12 dagar. Jag ringde: först ett långt inspelat meddelande om att de förbättrar telefontjänsten och att det kan bli långa väntetider. Sen en massa olika knapp-val som jag inte klarar av för jag glömmer lyssna på vad rösten Säger. Tryck 9 hamna hos en människa: det brukar fungera. Sen vänta massor av signaler och minuter på ett svar. När en trött dam i kundtjänst svarar kopplas hon till en handläggare. Jag hatar ordet Handläggare. Det betyder: tjänsteman som inte brytt sig om ditt ärende förrän du ringer och tvingar henne knappa in ditt p-nummer och ögna igenom din akt. Hon kan aldrig fatta beslut. Inte fick jag prata med nån sån. Väntetiden var minst 14 minuter sa automat-rösten. Så klick - bort med det försöket. Som att brottas med ett jättetuggummi.

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela