Filmen om tre personer som haft stroke gick i kväll i SVT Kunskapskanalen.
Ljudet försvann i halvtid.
De sänder den igen i morgon torsdag 6 maj klockan 22.00 i samma Kunskapskanal.
Då får man hålla sig vaken och titta.
Det var en ung tjej som fått stroke  som 24-åring, en kille och en äldre dam.
Det ska ni titta på.
Jag hittar inte länken till SVT Play men den kommer väl så fort jag gör det.
Det är Hjärt- o lungfonden som har gjort filmen.
.
.
.
Och hur går det för er då i maj?
Björkarna har slagit ut, folk har pollenallergi.
Jag bakar surdegsbröd. Det tar lång tid och är kladdigt.
Nu jäser de i kylen limporna, till i morgon kväll då de ska gräddas länge.
Surdegsbröd är inne värre i innerstan.
Det är helt ute här utanför i förorten, här ska vi ha sötat bröd, tycker mataffären.
När man bakar limpor är det trevligt att inte ha ena handen förlamad, ska jag säga.
Praktiskt och rationellt kan man knåda till med båda händerna samtidigt.
Lite svårt är det att läsa recept (om man som jag har svårt med fokus) för det är för mycket
information på varje rad i recept.
Eftersom jag oftast läser i oordning så kommer momenten i fel ordning när jag bakar.
Det gäller att ha tur så det faktiskt blir deg. Vilket det i dag blev.
.
.
.
Kom o smaka på fredag, läsekretsen.
#1 - - Bluesman:

Lägesrapport från Lule:+8 idag,pollenproblem finns

inte här ännu,men snön är borta så jag går /haltar

på asfalt numera, me like,promenaderna blir längre

och längre,en vinter till är besegrad å jag har vunnit

igen.

Skönt att läsa att du reser till Italien och tar för dig i surdegen ,lyfter på kepsen i respekt,

tyvärr så ska jag gå norrut på fredag,men jag är

övertygad att brödet smakar bäst

Kämpa på därute/Kram Bluesman

#2 - - mAria:

Höhöhö.

Tack.

Det är bra att du kan stappla fram på marken igen.

Surdegen blev god, det blev faktiskt bröd. Ska lägga upp bild.