En stilla stegring av temperaturen  från 12 till 18 grader har skett idag.
Man måste bli svettig när man går fort eller gör nytta. Ny känsla.
Kvällen var windy men inte på min altan. Och det är inte mycket mygg.

Nej, grinden blir inte blå ännu. Först ska den ha gropar till sina stolpar, sen ska stolparna gjutas fast i groparna och det är en lång process har jag nu förstått. Sen KANSKE det får plats en grind mellan stolparna och DÅ får man börja såga brädor. Och måla kommer sist av alltihop. Vem vet hur många år det tar.

Annars är det den blå färgen som är målet, inte resan dit.

Idag tänkte jag mig tillbaka till förut tillsammans med B. Om vi åker tjugo år bakåt i tiden - vad trodde vi då om att man skulle sluta använda skrivmaskiner ? Eller att man skulle ha telefon utan krullig sladd? Att man skulle vara ständigt informerad om vad som händer. Att man skulle kunna bli uppringd ELLER srkiven till ständigt och jämt. I varje ögonblick.
Trodde vi att man skulle betala bussen med några tryckningar på en liten mobiltelefon som fick plats i minsta fickan?
Trodde vi att man skulle undra om det var elfel om inte pipen och trudelutterna avbröt en vad man än gör?
Trodde vi att man skulle kunna ha en smaskig o-privat dagbok hängande i luften där den som ville kunde läsa och sen dessutom kommentera? 

Nej det trodde vi inte.

Trodde någon att människor som blivit skadade av en stroke skulle hålla reda på sin vardag med åtaganden och tider  (kalender från Mesopotamien) och allt med hjälp av en elektronisk manick - mobilen?

Neeee.

Men HJÄLP! Tänk 20 år framåt nu då! Vad har vi att vänta?