Vi hittade stället till sist av en slump precis där det brukar vara på Storgatan. 
När vi letade senast såg vi det aldrig. T.A. heter det, Vilket betyder take away. De hade grodor och vi åt varsin vilket jag bittert nu ångrar. Den sitter kvar i matstrupen ännu efter flera timmar.
 Det enda jag tar med därifrån är minnet av nåt gammalt kul. Utöver groda i halsen då.

Det står en gammal vespa under trappan. Inredningen är 50-70-tal trodde vi. Det är bara jag som vill ha sån heminredning. Jag har tre telefon-hyllor från 50-talet som jag håller hårt i



  Groda.



Man känner igen sig.
Det är fint. När man inte behöver ta in nya spretiga intryck i en ösande ström känns det vilsamt med det som är vant och som det brukar. Man vet hur fingrarna har svårt att få bra grepp i den där lådan under kopparna. Man vet hur tunnt proslinet är när man dricker kaffet.
Man vet hur solen silade in genom det lite grova bommullstyget i gardingerna. Att mönstret inte syns
så bra på baksidan, det vet man.

Grodan känner jag inte riktigt igen - det är en Lule-typ jag inte har ätit förr. Men mättnadskänslan känner man ju igen.

Nu är det över, turisten flög hem till Stockholm, hamnade i Wasastan letandes efter kinamat.
Dessförinnan cirkulerade vi varv på varv i Lule City. Det är det man gör där; går runt, samma väg igen, igen och igen. Råkar man gå in i en av galleriorna cirkulerar man runt där inne också, runt och runt, upp och fram och ner och tillbaka. Jag fattar aldrig var rulltrapporna börjar och hur man ska ta sig till nästa våning.

Nu är det tyst och kväll och man får läsa vidare om Michael Jackson.
I natt såg vi konsterten från -90 och funderade över varför ljudet var så dåligt. Utom ibland när det lät precis som på skivan? Var det playback ibland? Glömde han att ha bästa ljudtekniken? Eller glömde han texterna? Och mumlade lite i stället?
Han var bara hur bra som helst på att sjunga och dansa och detta vidhåller jag.

Bestämt.
#1 - - Elin:

K blir upprörd över att du ångrar grodan. Jag också, för den delen. Man ska inte ångra marsipangrodor. Vi hittade aldrig någon kinamat, dock mycket god semithailändsk wok. Hur går det med grinden? Blir den blå?