Igår träffades Strokeföreningen, Hjärnkraft och ett företag, Unicum,  som ska utveckla ett system för att företag ska få hjälp av folk med olika funktionshinder att testa sina produkter och tjänster.
Igår handlade det om kognitiva funktionshinder.
Vi blev gruppintervjuade.
Förpackningar som är svåra att öppna var ett exempel.
Bruksanvisningar som är svåra att läsa och fatta var ett annat.
Företag eller myndigheter som har telefonhinder med massor av knapperi och knappera
innan man får tala med en människa
var ett annat exempel. (F-kassan, Telia, F-tjänsten.)

Det gick åt mycket kaffe för att orka igenom tre timmar av halvt ostrukturerat möte.
I skolan har vi aldrig tid till så långa möten och hinner inte vara ostrukturerade.

Om du vill vara med i en brukarpanel och prova tjänster o produkter mejlar du till [email protected] och då berättar du vad du har för hinder.  De betalar arvode, sa de. 


Jaag skaaaaa!

 Trappa för att komma upp till Hjärnkraft.  SL upplyste INTE om att hissen i T-banan i Liljeholmen är avstängd. Det går ersättningsbussar ända upp men det sa SL inte.
#1 - - Cecilia:

Hej!

Vår projektledare (Fredrik, den blinde mannen som också var med hos Hjärnkraft) sökte på brukarpaneler häromdan. Han gjorde det för att se om informationsmaterialet han skickat ut användes någonstans. Då kom han till din sida och upptäckte att min mailadress var felaktig. Om någon är intresserad vill vi ju inte missa dem pga att de skickar intresseanmälan till fel adress. Vill du snälla ändra den? Det ska vara [email protected]



Hoppas du mår bra!

Vi jobbar på för fullt. Jag "raggar" testpersoner för fulla muggar (fattas drygt 80 stycken fortfarande) och industridesignerna (skriver man så? ) utvecklar testmetoden. Det kommer bli jättebra tror vi! Snart drar testerna igång! Hoppas du fortfarande är intresserad att vara med. Jag har inte riktigt (bara till 99% :) ) listat ut vem av dem du är, men jag tror att du är M. Vi har haft stor nytta av det mötet vi hade - inte minst tack vare dig!



Ha det så bra så länge!



Hälsningar Cecilia