stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är arton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

Försäkringskassans julterror

Publicerad 2006-12-21 12:38:46 i försäkringskassan,


Såhär misstänker jag att det går till just nu:

Försäkringskassan gör avslag på ansökningar om sjukersättning eftersom de har skärpta regler. Sen ska man överklaga. Sen får man beslut om  sjukersättning. De behöver få de nya reglerna prövade i nästa instans för att få domar till grund för praxis som de sedan ska tillämpa.

Statsministern talar om UTANFÖRSKAP. 

Välkommen till Utanförskapsskogen och Panikgläntan. Min ork ska gå åt till press och stress det nya året.
Jag som behövde orken till att göra ett bra jobb och hålla mej så frisk som jag är.

Klart  slut på paniken.  Jag ska fira jul.

Kommentarer

Postat av: Eva Olofsson

Publicerad 2006-12-21 21:02:22

En God och glad jul önskar jag dig och de dina.
Det var lite snopet igår att läsa de sista raderna igår om arbetsgivaren, försäkringskassan och julgåvorna som inte blev några alls.
Själv kom jag just hem från vår träff i rektorsområdet, där vi fikat skinkmackor,lussebulle och kaka, fått en present i form av en stor te/kaffemugg med vårt namn ditmålat och i muggen fanns en strut med chokladpraliner från Årechoklad, vår lokala chokladproducent. Trevligt, tyckte jag, och vad roligt att läsa om hur man blir tackad i andra
kommuner... Nu går vi i alla fall mot ljusare tider, sommartider, med allt vad det innebär, och ett skönt lov önskar jag dig! / Eva O

Postat av: Maria själv

Publicerad 2006-12-22 18:27:55

Jo Eva. De glömmer mej och jag vill ha present. Brukar tjata lite diskret men de fattar inte. Jag är ingens bord.
När jag jobbade i Nacka fick man alltid en pocketbok och en julfest. Till och med då jag var sjuk i flera år.
Ha skönt i jul!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela