stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är arton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

7 strokevänner fikar adventsfika

Publicerad 2006-12-10 10:00:03 i gårdagen - summering,

Det trodde jag aldrig.

Det har gått några år. Nya tankar susar runt i huvudet. Nya vänner fikar runt ett vackert juldukat bord hemma hos L .
Vi är i olika faser av den långa vägen tillbaka. Till jobb, arbetsträning, acceptans av sjukpensionering, till vardagsliv. En svårare kamp än jag nånsin trodde i början av tillfrisknandet.

-  Jag åkte ut från rehabkliniken för att jag bara grät! sa jag. Ingen hade förklarat det där med att man kan få humörsvängningar. Jag trodde jag blivit galen.
- Man var ju ledsen efter stroken. Jag grät mycket, sa P.
- När jag kom hem efter hjärnblödningen välkomnade grannarna mej och  jag bara grät, sa F.

Min granne Roffe kom in med en blomma när jag varit hemma några dagar. Först kände jag inte igen honom. Jag var ju färgblind i flera veckor efter stroken. Han var ju svart/grå/vit och jag minns att jag tyckte han hade blivit så gammal.

- Men du ser frisk ut! Var glad att du överlevde! sa Ylle hurtigt. (Jag gallskrek inombords)

De vänner jag har kvar är beundransvärda. De som avvikit sörjer jag ibland.

De nya vännerna är otroligt spännande! Många skratt. Olika liv.

Människor jag aldrig hade mött om jag fortsatt ånga fram fartblind som frisk.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela