Regn%20%C3%B6ver%20Klus%C3%A5berge
Bild: Patrik Johansson.

Onsdag : regn. Branden fortsätter i marken. Slutat spridas. Jag har sett nyheterna i teve och hört radio som aldrig förr. Fått rapporter från grannar. Fått bilder. Hört grannen J i radio och sett honom allt tröttare i teve-sändningarna. Hans familj evakuerades och han har jobbat med branden dessutom förlorat skog.

#1 - - Eva Olofsson:

Förstår att du följt dessa rapporter på samma sätt som jag har gjort. Alla nättidningar med bilder, nyheterna, telefonsamtal med dem som är kvar på andra sidan älven. Man tror inte det är sant. För drygt hundra år sen sägs det att det var en storbrand som spreds till "vår" sida av älven. Man bävar! Fast nu är man bättre på att begränsa spridningen. Jag lider med Klusåberget(ja, med dem som förlorat skog också).Vi var där uppe på toppen för en månad sen och tittade på utsikten. Lika mäktigt varje gång. Vilken dramatik! / Eva O

#2 - - Maria:

Vi lär ha haft en farfars syster boendes i Strömbacka? på andra sidan berget. Länge sen. Det vore spännande att veta mer om hur det var förr - storbrand för 100 år sen!!! Släcka med hink och häst? Jisses.