stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är fjorton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

Har en fågel

Publicerad 2014-06-22 23:56:00 i stroke,

Blivit djurvän
en sån ornitolog som skådar fågel (genom lilla rutan på köksdörren)
skriver upp sorten i ett Excellark i dattan:
1. Trast. står det nu.
 
 
 Hon ser allt jag gör och passar det inte lämnar hon boet med krax och flax och ljudet hon släpper ifrån sig när hon förföljer mig längs stigen för tanken till trasig mekanik i en plåtleksak från förr
 
Men jag vägrar tycka synd om henne. Hon behöver inte hota och vara dramatisk, inte tänker jag skada hennes fem små gröna ägg.
 
Hon oroar mig för om hon tar i så hon spricker blir jag ensam ansvarig för fem hungriga maskätare.
Vi kan samexistera föreslår jag. Hon gnisslar hest iväg upp i tallen.
 
Blivit djurvän och ornitolog med en art;(odefinerbar trast) på sin lista.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela