stroke

Bloggen startade i november 2005. Livet efter en stroke i yngre ålder: Jag var 42 år gammal, det är fjorton år sedan. Numera är jag tillbaka i jobb på deltid. Tränar på att ordna livet med hjärntrötthet så att det fungerar tillräckligt bra. God enough. Vis av upplevelserna av att få "dolda nedsättningar" och lära sig hantera dem och träna bort en del skriver jag här. Från början skrev jag på uppdrag av strokeföreningen i Stockholm.

Allt jag vet om Norrland 3

Publicerad 2014-08-01 13:51:00 i stroke,

Det växer så mycket sly på det som varit åkermark.
Det växer täta fula tallplanteringar på det som varit odlad skog.
Det växer blivande träd på stranden.
Det är endast en fråga om tid innan det inte längre går att komma ner till vattnet för älgen. Kronan kommer att fastna i klängiga björkstammar och rasslande grangrenar.
Det kommer att bli omöjligt att Väröma sig i solen.
 
Det här landet behöver rikta all arbetslös energi mot allt som växer i Norrland.
Det måste gallras,
tas om hand.
Landskapet behöver skönhetsbehandlingar för att i framtiden ta emot våra utbrända hjärnor för läkning.
 


Kommentarer

Postat av: Eva Olofsson

Publicerad 2014-08-12 09:25:06

Så sant Maria! Usch vad det växer sly överall. Träffade en kusin igår som inte varit här på 5-6 år och han var förskräckt över all grönska som sprider sig. Önskar han hade makt att göra nåt åt det, han sitter ju i riksdagen! Annars har vädret återgått till det normala, igår blev det bad i älven efter promenaden på fm men på kvällen var det fleecebyxir och dito jacka på!

Svar: Och jag hann inte hälsa på mitt i packning och värmen. Synd!
stroke

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

stroke

Jag hade STROKE år 2000. Har lite dolda funktionsnedsättningar kvar. Jobbar deltid som special / tal-pedagog. Jag visar inga DAGENS OUTFIT eller produktplaceringar. Kommentera gärna. Köp ingenting. Bloggen är ekologisk. Energin den drivs med kommer från Luleälven.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela